Srpski organski proizvodi na simpozijumu u Maroku

Bez autora
Dec 10 2013

Proteklog vikenda Srbija je imala priliku da predstavi pojedine organske proizvode na "Međunarodnom simpozijumu o organskoj poljoprivredi u mediteranskom regionu i proizvodima sa oznakom porekla" u Maroku. Iz naše zemlje predstavljeni su proizvodi koji su proizvedeni metodama organske proizvodnje i koji su obeleženi nacionalnim znakom kojim se obeležavaju sertifikovani organski proizvodi u Srbiji.Organski ajvar i džem od šljiva predstavila je firma FOODLAND, dok je firma REPRO TRADE izložila organski integralni korn fleks i testenine od organskog integralnog kukuruznog brašna.

Srpski organski proizvodi na simpozijumu u MarokuProteklog vikenda Srbija je imala priliku da predstavi pojedine organske proizvode na "Međunarodnom simpozijumu o organskoj poljoprivredi u mediteranskom regionu i proizvodima sa oznakom porekla" u Maroku.

Iz naše zemlje predstavljeni su proizvodi koji su proizvedeni metodama organske proizvodnje i koji su obeleženi nacionalnim znakom kojim se obeležavaju sertifikovani organski proizvodi u Srbiji.

Organski ajvar i džem od šljiva predstavila je firma FOODLAND, dok je firma REPRO TRADE izložila organski integralni korn fleks i testenine od organskog integralnog kukuruznog brašna.

U okviru ovog simpozijuma održan je i sedmi sastanak Mreže za organsku poljoprivredu mediteranskih zemalja MOAN (Mediterranean Organic Agriculture Network), čiji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede član.

Cilj sastanka je bio da članovi ove mreže, koja okuplja 24 ministarstva poljoprivrede evromediteranskih zemalja, razmene mišljena o razvoju, preprekama i budućim izazovima za razvoj organskog sektora. 387431

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik